6 april 2019: 1ste NK wedstrijd Lelystad

Was een prachtige wedstrijddag! Kwalificatie I en II mooie rondetijden neergezet wat resulteerde in een eerste startpositie voor de eerste Race en een tweede startpositie voor de 2de Race. Het zag er in eerste instantie naar uit dat het weer niet zo positief was, het begon namelijk met een beetje miezerig regen en aangezien ik nog steeds geen setje regenbanden heb, moet ik het doen met wat ik heb. Maar gelukkig droogde het daarna snel op en bleef het voor de rest van de dag droog.

Race I begon super goed, maar gaf de ruimte aan Leon, waardoor ik mijn 1ste plaats niet meer vast kon houden, wel tijdens de Race I weer kunnen bemachtigen, maar het was steeds om en om. Wij haalden elkaar steeds in. Welverdiende plaats gaat zeker naar Leon. Race II ging ook super en was ook om en om strijden met Leon om plaats I, we gingen samen (net als in race I) de Finish over en dit keer ging het om een verschil van 0,047 seconden, hoogstens 10 cm tussen de voorbanden. Maar ondanks alles… ben ik trots op de 2de plek, Leon super gefeliciteerd! Goed gereden! Thije ook van harte gefeliciteerd met je derde plaats! En Teun: jammer dat je viel, want je hoort zeker bij de top 3! Maar je bent opgestaan, doorgegaan en je hebt de Race afgerond, dus gefeliciteerd met je prestaties!

Dus dit seizoen in Junior B wordt best nog wel spannend.

Na de 1de kwalificatie kwam er een steekproef waardoor 6 rijders gediskwalificeerd waren en hun startpositie zagen terugvallen met 4 plaatsen. Reden: de toeren bleken te hoog te zijn. Dat is wel heel erg sneu en dit was ook wel een discussiepunt gisteren.

Mijn maatjes van vorig jaar junior A wil ik ook feliciteren, Beau en Manny: super gedaan jongens met jullie top 3 plaats!!

Pas in mei is de volgende wedstrijd, dus vandaag gaan ik even een beetje bijtanken, want wij waren laat thuis. Volgens mij zijn er problemen met de koppakking, wel vloeistof bijgevuld maar weer gezakt.

En Michel bedankt voor de vizier! De vader van Junior A rijder.