9e (laatste) NK wedstrijd TT Assen

Het was een prachtige dag, 22 graden, vol op zon.
Totaal onbekende lay-out, maar tijdens de vrije trainingen al snel bekend met deze baan.
Kwalificaties reed ik op het maximale en sneller lukte gewoon niet, dit resulteerde in een 2e startpositie tijdens de eerste race.
De eerste race begon ontzettend goed. Direct een mooie start, ik vloog weg, haalde de coureur op de 1ste plek in, waardoor ik zelf aan kop stond. Alleen in de derde ronde ging het mis, op de een of andere manier viel ik weg. Iedereen rende naar mij toe om te helpen, maar ik was zelf al op gestaan en had mijn eigen bike weer gestart.
Ik verloor hierdoor mijn koppositie en stond 8ste, ik heb gevochten om de schade te herstellen, maar in ronde 6 vloog ik weer onderuit, alleen dit keer door mijn remmen. Ik ging vol gas de bocht in en wilde remmen, maar dit lukte niet. Hij schoot gewoon door de remmen heen.
Een flinke val, maar weer opgestaan en weer doorgaan.
Schade: een kapotte helm en plek 11 en alleen gereden op gas los en gas geven en remmen met de voet en knie, uiteindelijk lukte het weer om te remmen.

Ik heb toen zo ontzettend hard gereden om zoveel mogelijk plaatsen weer te veroveren, uiteindelijk was ik als 8ste over de Finish.

Oorzaak van de remmen? Door de 1ste val is waarschijnlijk het remvloeistof een beetje teruggelopen en ik had niet “gepompt’ waardoor ik dus gewoon niet kon remmen. Ik had dus direct een paar keer moeten “pompen” dan was er niets aan de hand geweest. En door toch steeds te proberen te remmen, is er een dezelfde “pomp” effect ontstaan en lukte het de laatste 2 rondes wel.
Tja dat wist ik niet.

Bert Deroue heeft toen de remmen gecontroleerd voor de 2de Race, maar ik was vergeten dat ze nu strakker zaten….

Dus in Race 2…..weer een prachtige start…
Maar in Ronde 1 iets te diep de rem in getikt….dat werd een lage high slider: ik kreeg de hele pocketbike op mijn lichaam en het stuur vol in mijn buik. Dit koste iets meer moeite met opstaan, maar toch weer op gestaan en weer doorgegaan en weer keihard gevochten om de plaatsen weer terug te veroveren (ik was toen op eens op plaats 11 terecht gekomen) en ging als 7e over de Finish.

Het hele seizoen is het ontzettend lekker gegaan, maar vandaag had ik gewoon domme pech. Uiteraard was ik boos, verdrietig en teleurgesteld, want ik wilde toch stiekem die laatste wedstrijd ook winnen, maar aan de andere kant…ik vind het ook onwijs leuk dat iemand anders nu met de grootste beker naar huis gaat! Gefeliciteerd jongens! Allemaal onwijs super goed gereden!!

Ik ging naar huis met een medaille, maar desondanks was het al bepaald dat ik Nederlands Kampioen was bij de vorige wedstrijd.

Van de 9 wedstrijden -18 Races heb ik:
13 keer de 1ste plaats weten te veroveren en 1 keer een 2de plek, de overige plekken waren gewoonweg domme pech.

Maar ik ben met 371 punten Nederlands Kampioen 2018 van Junior A.

Bedankt vader van Sven Rijneveld voor het helpen met het standaardblok en Bert Deroue voor het plaatsen van mijn eigen blok!
Bedankt Rap Holland voor dit race seizoen!
Bedankt sponsoren voor jullie ondersteuning!
Bedankt lieve vrienden voor jullie steun!
Bedankt iedereen!
Bedankt John Bruininck Fotogra-free voor de foto’s!! Heel erg blij mee!

Mijn resultaten:

Datum Evenement Race I Race II Dagklassement Punten
Race I Race II Dagklassement
28 april 2018 1e NK wedstrijd 5 2 4 20
12 mei 2018 2e NK wedstrijd 1 1 1 50
19 mei 2018 3e NK wedstrijd 1 1 1 50
2 juni 2018 4e NK wedstrijd 1 1 1 50
23 juni 2018 5e NK wedstrijd 1 1 1 50
1 september 2018 6e NK wedstrijd 7 1 2 34
15 september 2018 7e NK wedstrijd 1 1 1 50
22 september 2018 8e NK wedstrijd 1 1 1 50
6 oktober 2048 9e NK wedstrijd 8 7 8 17
Totaal punten 371

2019…Dispensatie voor Junior B (vanaf 10 jaar oud)