7e NK wedstrijd Ulrum

In de ochtend had het gereden, de baan was nat tijdens de vrije trainingen, wat er dus resulteerde in gladheid. Tijdens de vrije trainingen was het dus heel erg gecontroleerd rijden met gas en remmen om een glijpartij te voorkomen. Helaas is het mij 3 keer overkomen dat ik onderuit ging. Toch weer verder gereden. Tot aan de kwalificaties was het oppassen en al dacht ik dat de baan al redelijk goed draag was, dit bleek niet helemaal het geval te zijn. Tijdens close racing met Ruben, gleed ik toch weg voor Ruben, Ruben kon niet meer ontwijken en reed over mijn vingers/handen, waardoor ook Ruben ter val kwam. EHBO keek naar mijn hand, maar ik wilde daar niets van weten en ben net als Ruben gewoon weer doorgereden. Uiteraard deed mijn hand de hele dag pijn, maar ik moest mijn race rijden. Ik heb tijdens de kwalificaties de snelste ronde tijden neergezet, al moet ik eerlijk toegeven dat dit niet gemakkelijk was, want Teun had continue de snelste ronde tijden te pakken, en net de laatste ronde pakte ik de snelste tijd. Sorry Teun… Kwalificatie II kon ik af en toe even stoppen, had continue de snelste rondetijd, zodat ik even mijn hand rust kon geven.

Na de kwalificaties begon mijn voet pijnlijk te worden, bleek dat mijn race schoenen open lagen, dus ik moest wel nieuwe hebben al wilde ik dat eerst niet (en heb er mee door gereden tot aan Race II), maar toch bedankt moedertje van mij! En Bert ook weer heel erg bedankt voor het weghalen van de rommel in de filters, kuip vast zetten, nieuw raampje monteren!

Tijdens de eerste Race kon ik starten vanaf positie I, in het begin had ik een aantal rijders kort achter mij zitten maar uiteindelijk had ik een enorme voorsprong en die wist ik vast te houden tot de Finish.

Kort voor de start van Race II was het al bekend dat Joey Oppersma kampioen was geworden en reed eerst een kampioen ronde! Gefeliciteerd Joey!

Tijdens de tweede Race had ik ook startpositie I en die wist ik ook vast te houden totdat de Race werd stopgezet met nog 2 rondes te gaan, het begon te regenen, waardoor de baan weer heel erg glad werd, ik wist de positie vast te houden, maar ik had wel door dat er steeds coureurs gevallen waren. Om de veiligheid van iedereen te waarborgen hebben ze dus de Race met nog 2 rondes te gaan, stopgezet. Wat ook dus resulteerde in een 1ste plaats. De race was dus al bijna uitgereden, dus een herstart was niet nodig.

Dus dagklassement 1ste.