1 september 2018: 6e NK wedstrijd

1 september 2018
6e NK wedstrijd Midland Circuit Lelystad
RAP-holland

Ontzettend prachtig weer!

Vrije training I, transponder vergeten
Kwalificatie I op eens viel het motorblok uit, en met behulp van de vader van Ruben en Bert Deroue reed hij weer voor de volgende sessies, oorzaak onbekend.

Beide kwalificaties goed gereden wat resulteerde in startpositie I tijdens Race I.

Race I prachtige start en was goed op weg, totdat ik weer stilstond met een motorblok die uit viel en niet meer aan kreeg. De vader van Manny en Bryan Schouten zagen dat mijn trekkoord noodstop (dus daar waar de bike mee uit gaat) weg was, inmiddels 2 rondes achterstand maar probleem snel opgelost, we konden het koord niet zo snel vinden, maar eindelijk opgelost. Ik had helaas te weinig tijd over om alle 2 de rondes achterstand weer weg te werken, en kwam uit als 7de.

Wat dus resulteerde in een 7de startpositie in Race II, en wat heb ik hard gewerkt om de eerste plaats en het viel niet mee, want mijn tegenstanders rijden allemaal heel erg goed, en de laatste twee rondes was een waar gevecht om de eerste plaats, werd steeds geblokt en kon er niet voorbij. Uiteindelijk heb ik met nog 1 ronde te gaan een plekje kunnen vinden en ben als eerste de finish over gegaan. De snelste tijd was in deze race 37,77 en de vorige keer op Lelystad zat ik op 39,02.

Eindresultaat van deze dag was een tweede plaats voor beide races samen.

Zo zie je maar weer, dat er dus altijd van alles kan gebeuren!