23 juni 2018: 5e NK wedstrijd

Op woensdagavond ben ik door een stuk rubber op de baan in Stadskanaal flink onderuit gegaan, zo erg dat het pedaaltje, helm en bike beschadigt was. Ondanks dat het pijn deed, was ik zelf niet geblesseerd (gelukkig! en daarom dat een goed race pak en helm heel erg belangrijk zijn!!)  en ben ik na controle weer verder gereden. Ik heb gewoon even de tijd die ik had rustig uit gereden en ben daarna naar huis gegaan, omdat de minimoto toch niet helemaal lekker liep en er wel het een en ander flink beschadigt was.

De dagen erna is mijn “vrouwelijke” monteur, mijn moeder flink aan de slag gegaan om alles weer te herstellen en heeft zij een nieuw vizier geregeld (gelukkig bleek de dag erna dat de schade aan de helm mee viel en dat het mijn vizier was).

Ik had dus niet heel veel rondes kunnen trainen op woensdag, maar ik had gelukkig nog de vrije training tijdens de wedstrijd om feeling met de baan te kunnen krijgen.

Vrijdag had ik de hele dag last van hoofdpijn, dus heel veel kunnen rusten, zaterdagochtend was de hoofdpijn gezakt en zat ik op tijd al in de auto na het ontbijt. Rond 08:30 uur waren wij al op Assen aangekomen.
De hele dag was het wisselend qua temperatuur, als de zon door de wolken heen kwam, was het heerlijk, maar zodra de donkere wolken zich weer lieten zien was het kil en er stond een harde wind. Dus laat het er maar ophouden; een bewolkte dag, met af en toe zon en een stevige wind, maar het was wel een droge dag!

De banden waren helaas heel erg slecht, dus die waren aan vervanging toe. Direct bij aankomst op de TT Junior Track baan in Assen was Bert Deroue zo aardig om snel een bandenwissel te doen. Bedankt mama voor de banden! En de beugel waar de pedaal aan bevestigd is, was zo krom, die heeft hij ook recht gekregen.

Om 10 uur begon ik direct al met de vrije training; de lay-out van de baan was anders dan normaal en nog nooit eerder gereden, maar na de eerste ronde had ik al feeling met de baan. Na de vrije training heeft Bert Deroue een andere ketting erop gezet, want ook die was aan vervanging toe. Nogmaals mijn dank!

Om 11:17 uur was de eerste kwalificatie; ik was iets te enthousiast met gas geven waardoor ik iets te snel door de bocht heen ging en onderuit ging, maar dankzij de hulp van de vader van mijn teamgenoot Kenji kon ik direct weer verder, ik viel, ben opgestaan en hij heeft mijn pocketbike aan gezet. Ontzettend bedankt voor uw hulp! De snelste rondetijd, dus plaats 1.

De tweede kwalificatie was om 12:55 uur en die heb ik afgesloten met een rondetijd plaats 2.

Tussen de trainingen en kwalificaties had ik veel tijd over om te eten, drinken en optrekken met mijn race maatjes, potje voetballen en rond steppen etc.

De eerste Race begon om 14:18 uur en die was heel erg spannend, ik had een startpositie 2de plaats en verloor direct na de start mijn plek en kwam terecht op 3. Die ik snel weer terug veroverde, mijn racemaatje voor mij gleed weg waardoor ik terecht kwam op de 1ste plaats en die wist, met andere rijders achter mij, vast te houden tot de finish. Ik vind het heel jammer voor mijn race maatje dat hij weg gleed, maar hij reed heel erg goed!

De tweede Race resulteerde in een 1ste startpositie en ook die plaats wist ik vast te houden, kort achter mij, zaten de andere twee, ze vochten voor mijn plaats, wat ze heel erg goed deden, maar de jongen achter mij gleed ook weg en wist zijn 2de positie niet vast te houden hierdoor. Hij reed dondersgoed!

En om 18:00 uur was de prijsuitreiking, hiervan volgen de uitslagen en foto’s nog.

Al met al een fantastische dag gehad en ontzettend trots op mijn eerste plaats in beide Races!

Nu heb ik een zomerstop en dat betekent trainen op mijn Ohvale!
De volgende wedstrijd is pas in september, dus kan ik mij nu eerst gaan focussen op de Ohvale.

Ik wil de vader van Teun nogmaals bedanken voor de werkstandaard die hij voor ons gemaakt heeft. Je wilt niet weten hoe blij wij hiermee zijn! 1000 x dank!

De foto’s zijn gemaakt door John Bruininck Ontzettend bedankt!

Meer foto’s en video’s volgen nog, dus houd mijn website en/of Facebook pagina goed in de gaten!